13 de gener del 2008

MAMMA MIA!

MAMMA MIA! LES PLANES 4- ST ESTEVE 0

Amb aquest títol no em refereixo al musical que s’està realitzant des de fa un temps als teatres de Barcelona, sinó a la gran actuació de Les Planes en el primer partit de l’any 2008 en el qual s’enfrontava al St Esteve, quart classificat. Per tant, la victòria era indispensable per seguir somiant. I els jugadors n’eren conscients perquè van sortir amb una gran intensitat. Va ser al minut 4, quan tot just els locutors de Ràdio Les Planes ens estavem acomodant als nostres seients, quan va arribar el primer gol de l’equip d’Hortelano. La diana va ser de Mia, el capità, un gol de gran bellesa artística, un xut des de la frontal, col.locat a l’escaire de la porteria visitant. La cosa arrencava bé i més contra un rival directe, que s’ha de dir, que va estar imprecís i poc ofensiu durant tot el partit.

A la primera part no es va moure més el resultat, però l’actitud i la intensitat de Les Planes va ser exemplar, deixant en evidència un dels grans de la categoria. Tito, fent centrades milimètriques per la banda, Romero incorporant-se, Hidalgo destruïnt, Isaac ideant, Adrià col.laborant i Morales corrent el que no està escrit. Tot funcionava a la perfecció. Les ocasions van sovintejar a la porteria del St Esteve. En canvi, a l’altra banda, Santi s’ho mirava com un espectador més. I es va arribar al descans amb la sensació que caurien més gols, per part planenca.

La segona va començar igual que la primera, embogida i elèctrica. Al minut 6, l’Edu Morales va arreplegar una pilota morta dins l’area, va fer un retall trencant la cintura a un defensa visitant, i va col.locar la pilota amb habilitat dins la xarxa del St Esteve. La segona havia arrencat igual que la primera i, com no, Morales ja havia mullat, com és costum aquesta temporada. A partir d’aquí, Hortelano va començar a fer canvis amb la intenció de fer descansar l’equip.

Les Planes seguia apretant i a l’altra banda, el St Esteve es mostava innocent i individualista en atac, formula gens válida per assolir el triomf al camp Municipal de Les Planes. Es veien a venir més gols de l’equip local. I així va ser, al 22 de la segona, novament Mia ens va obsequiar amb una altra joia visual, digna de museu. El capità va fer un dels millors partits que se li recorden, adobat amb aquestes grans accions individuals que van desequilibrar el matx.

No obstant el 3-0 i la impotència del visitants, Morales en volia més. Va ser ell que va culminar una gran jugada amb una vaselina per sobre Borrat que va significar el quart gol. El públic xalava de valent amb el festival de Les Planes. Era hora de fer més canvis i d’ovacionar a Morales, Hidalgo, entre d’altres. A destacar l’entrega de Barret a la part final del partit i les dues expulsions, justificades, de dos homes visitants. Com deia en Salva, per sort, aquest cop l’àrbitre no va ser protagonista. El matx va ser una lliço de joc i d’esperit col.lectiu davant l’anarquia i l’egoísme visitant. A seguir així nois, no ens volem treure el pitet! Mamma Mia!

EQUIP D'ESPORTS DE RÀDIO LES PLANES (Oriol Boix)