4 de maig del 2008

La Crònica de l'Uri

EL TRET DIFERENCIAL ATLÈTIC OLOT 1- LES PLANES 2

Escric aquesta crònica sense saber el resultat del Montagut-Les Preses però no m’importa, Les Planes ja ha fet la feina i passarà la setmana en zona de promoció passi el que passi.

Pel que fa al nostre partit, dos passades a l’espai d’Isaac i dos grans definicions d’un l’Alex Hidalgo letal han donat sentit al plantejament de Carles Hortelano davant un camp de petites dimensions i contra un equip ferragós i constant, que no dona una pilota per perduda i que no abaixa els braços ni jugant amb dos de menys.

El matx ha començat fred, amb precipitació pels dos costats i un joc lleig que desesperava als aficionats. A poc a poc, Les Planes s’ha anat apoderant del ritme, tot i rifar moltes pilotes, els davanter començaven a aparèixer. Tot i això, moltes faltes, parades de joc constants i poca regularitat. En aquest tram, l’àrbitre ha estat el gran protagoniste amb un concert de xiulet considerable. A estones semblava un pati de col.legi però Les Planes s’hi jugava mitja lliga. Per tant, s’havia d’estar concentrats al darrere per no patir. D’ocasions planenques a la primera part, destaquem centrades enverinades d’Edu Hidalgo o rematades poc concretes d’Adrià i Alex. La “marea roja” (aficionats de Les Planes) ja es començava a impacientar. Del ritme trepidant i físic n’ha sortit perdent l’Atlètic Olot que es quedava amb un home menys després de cometre dues faltes tan clares com absurdes. Quedava un món per disputar-se i Les Planes ho tenia tot a favor. Però els gols i el patiment vindrien a la represa...

Al descans Hortelano deu haver alliçonar als seus homes i fer-los conscients de la importància d’aquests tres punts per seguir lluitant. L’equip ha sortit amb una altra actitud i Isaac, subministrador de pilotes, ha començat a aparèixer amb regularitat. A darrere, Cusidó i Mia impecables en el joc aeri, no es complicaven la vida. La mà providencial de cada partit d’en Mitus (quins reflexes!) també ha hagut d’irrompre quan ja es cantava l’1-0. A partir d’aquí, l’equip s’ha posat el xip i ha començat a tocar i tocar, marejant el rival i arribant més sovint a dalt. Que el gol arribaria era una evidència. La passada magistral d’Isaac ja ens la sabem de memòria, i la definició súbtil, amb l’esperó de l’Alex, una obra d’art que desembussava el partit. L’abecé del futbol, i 0-1. Així de fàcil.

Corria la mitja hora de la segona i el camí s’encarava. Al cap de poc temps, mateixos protagonistes, idèntica finalització. Fins i tot l’Alex ha tingut temps de driblar el porter desfermant el deliri entre els aficionats planencs. Conseqüències nefastes pels locals: un altre jugador expulsat per protestar. Semblava que el matx s’acabaria amb placidesa. Però no, apel.lant l’orgull i l’èpica, l’Atlètic Olot ha tret forces d’on no n’hi havia per acostar-se a la porteria d’en Santi. Incomprensiblement, Les Planes s’ha acolat i ha cedit la iniciativa. Mal negoci. Els locals estaven portant la batuta amb 9 homes i els planencs els perseguien darrera la bimba. Quina incongruència. Per acabar-ho d’adobar, penal rigurossissím de Romero i l’1-2 que puja al marcador. El fantasme del Lladó ja treia el cap. 15 minuts de patiment inecessari que s’haguéssin pogut estalviar. Però el tret diferencial ja havia dictat sentència. La fòrmula màgica, l’equació perfecta, Isaac a Alex i cassoleta. Seguim entre els millors, patint i suant, però seguim lluitant. Ara, el Montagut i Les Preses se les deuen estar fotent. Nosaltres amb els deures fets. Ara a esperar i a somiar.

ORIOL BOIX (equip d’esports de Ràdio Les Planes)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

eiva familia! ja ningú deixa comentaris? i això que el partit de dissabte va ser dels que fan afició! a patir fins l'últim moment però va valer la pena! En fi, si guanyem els tres partits que queden guanyem la lliga no ho dubteu!Crec que a aquestes altures de la temporada ja no us podem exigir més... us ho demanem directament: Feu-ho per vosaltres, pel club, per l'afició o per la mare que us va parir... però si us plau: FEU-HO! GUANYEU i us asseguro que fareu feliços a infinitat de gent! Som-hi i gràcies per endavant!!!!!

Anònim ha dit...

ÀNIMS LES PLANES,A TOTES QUE FALTA POC!!

Anònim ha dit...

• 5/05/08
• Cámara: Sin indicar
• Enviar esta foto por e-mail
• Permalink
....unica esperança...
pq em el barça ja no s'i pot fe res...
pq ni champion ni lliga ni re de re!!!
pq no vull k arribi dimecres!!
pq parlen de un tal paseillo d'aket dia!!
pq ens "tendremos k joder"!
pq l'unica esperança k tinc ara es em el meu poble!!
pq les planes a de guanyar...
pq EM de pasar de categoria...!!!
pq encara hi a posibilitats!
pq tenim un ekip ke sta arrasan!!
pq els 3 ROCAs son la reostia...
pq tots son una pinya...
pq el disabte vaig anar a veurels i va ser...molt emocionan, molts de nervis encara k els altres jugesin em 2 de menys!!!!!!
pq acabas kridan com la aficio!!
pq les planes es el millor!!
pq s'a de animar!!!
pq s'a de pasar de categoria...
pq VISCA LES PLANES D'HOSTOLES!!!

Anònim ha dit...

Hola companys i amics del bolg de les planes!!

Queda molt poc i s'ha d'anar a totes, ho tenim molt aprop i no ens podem deixar sorprendre!!
Tothom ens vol guanyar i hem de demostrar que som els millors!! Ho hem de fer per l'afició que és la millor... per les planes, per nosaltres, pq ens ho hem treballat i no ho hem de deixar escapar.
Aquesta lliga pot donar moltes alegries (encara podem quedar primers.. tinc l'esperança que punxaran)i també decepcions (mirem-nos a nosaltres i anem a totes i aquestes no arribaran).
Demano un últim esforç a l'equip, a l'afició i a tothom qui vulgui que quedem a dalt. Us demano suport per l'equip!! ho agraeix moltissim!!!
Gràcies per endavant i us asseguro que lluitarem el màxim per deixar les planes on es mareix que és el més amunt possible

Amunike