13 d’octubre del 2008

La Crònica

LES PLANES 1 – SANT PERE MÀRTIR 0??

RESSACA ARBITRAL??.

Esperpèntic el que es va poder veure dissabte a la tarda al camp de futbol municipal de les Planes. L’àrbitre del partit, ja havia insinuat abans de començar l’enfrontament que no tenia ganes de pitar i a la mínima va aprofitar una greu lesió d’un jugador visitant per abandonar el terreny de joc i passar olímpicament de fer la seva feina. El partit es va suspendre al minut 40 de la primera part amb les Planes dominant per 1 a 0 des del minut 10, quan Ivan Hernàndez es va plantar sol davant del porter visitant i amb una espectacular vaselina convertia el que seria l’únic gol del partit. L’àrbitre, molt negatiu envers els dos equips, només feia que queixar-se i discutir amenaçant de suspendre el partit si continuaven les petites picabaralles que hi ha en qualsevol camp de futbol entre dos contrincants. És més, en el moment de la lesió de Serra, tots dos equips, les Planes i Sant Pere Màrtir van fer pinya al mig del camp intentant ajudar al ferit que s’havia dislocat la clavícula, lesió molt dolorosa, que el mateix jugador local Lardo, intentava solucionar. En aquest moment, l’àrbitre va abandonar el camp davant la sorpresa dels dos conjunts que van intentar de totes maneres fer-lo desistir de la seva decisió, cosa impossible davant la negativa del col·legiat a voler dialogar amb ningú, ni delegats, ni presidents ni capitans ni res de res. Les Planes i el Sant Pere Màrtir presentaran aquest dilluns una queixa en forma de carta a la federació, davant la impotència de poder fer res més que esperar la resolució del cas. En fi, que qui ha d’impartir justícia i vetllar per l’espectacle se’l va carregar i passar pel forro de manera descarada i premeditada. És per això que des d’aquest humil bloc us proposem que entre tots avui fem una reflexió i que cadascú en tregui les seves conclusions:

Aviat farà un any apareixia aquesta notícia a molts diaris queixant-se de la violència vers els àrbitres de categories regionals. Si llegiu el fragment que n’hem extret hi podreu trobar tota una sèrie de cites en què es parla d’eradicar la violència, evitar enfrontaments, agressions, incidències, que la societat està molt agressiva, que s’han de prendre mesures, que això s’ha de tallar... etc, etc, etc... Hi estem totalment d’acord. Només volem fer una reflexió després del partit de dissabte: Hi haurà mai alguna llei, norma, mesura o força perquè els clubs es pugin defensar contra la parcialitat o incompetència que massa sovint mostren els àrbitres? Llegiu i opineu.

Dimarts 27 de novembre de 2007 Contacti amb diaridegirona.cat | RSS

Una trentena d´àrbitres de futbol base i regional han estat agredits aquest any






SÍLVIA PLANAS, GIRONA La violència als camps de futbol, lluny d´eradicar-se, va en augment, sobretot en les categories de base i de regional. Els àrbitres solen ser la diana de l´ira dels aficionats i dels jugadors, tot i que aquests dos grups també s´enfronten, en ocasions, entre ells.
Si en el futbol professional els incidents es compten de tant en tant, a les categories inferiors són setmana rere setmana. La xifra és alarmant: en els tres mesos de competició d´aquesta temporada els col·legiats ja han sofert una trentena d´agressions, un nombre que duplica la xifra d´incidències de la campanya anterior -n´hi va haver entre quinze i vint en total-.
El delegat del Comitè d´Àrbitres a Girona, Josep Simó, no va amagar ahir la seva preocupació. «Aquesta temporada està anant molt malament amb el tema de la violència als camps de futbol. La gent està molt agressiva (...)»


Des del Comitè d´Àrbitres gironins s´està portant a terme una campanya per conscienciar els clubs de la importància d´eliminar la violència dels terrenys de joc. Simó va comentar que es porten a terme una sèrie de reunions amb les entitats per inculcar els principis antiviolents.
De totes maneres, i vist l´increment de la violència als camps de les categories inferiors, el delegat vol demanar a la Federació i a Antiviolència «que prenguin mesures» més efectives. «Potser s´hauria de sancionar més fort els agressors per tallar d´un cop aquesta violència.
Nosaltres, per la nostra banda, també prenem mesures amb els àrbitres», va subratllar Josep Simó.

Doncs aquestes mesures amb els col·legiats no les veiem enlloc!!

“Potser s’hauria de sancionar més fort els mals àrbitres per tallar d’un cop aquesta violència” ... no creu senyor Simó?? Només és una reflexió després de la indignació acumulada per tot el que vam veure dissabte al camp. De totes maneres, no cal dir que estem d’acord amb les seves paraules i respectem i admirem la seva difícil tasca, com a delegat del comitè d’àrbitres de Girona. Sort!

EQUIP D’ESPORTS DE RÀDIO LES PLANES.

1 comentari:

Rodamon ha dit...

Perú, Xile, Argentina, Uruguay... per allà on passem deixem la imprenta de Les Planes d'Hostoles! I el blog ens acompanya!
Endavant nyerros!