2 de març del 2008

La Crònica de l'Uri

NO HI HA CAMPS FÀCILS St. Jaume 1 Les Planes 2

No serà un camí de roses tornar a la Segiona Regional i es va demostrar el dissabte al camp del Sant Jaume de Llierca, un rival teòricament assequible mirant la classificació, però complicadíssim a la pràctica ja que va sortir al camp extra-motivat a jugar contra el líder. Les Planes, amb la davantera titular de baixa i Edu Hidalgo tocat, va començar fent-se amo i senyor del matx, tocant-la molt al mig camp. Tot i això, no s’arribava amb claredat a la porteria contrària, a Alex Hidalgo li faltava precisió en les jugades i Adrià abusava de l’individualisme. A poc a poc el St Jaume es va anar creixent i s’anava acostant amb més o menys perill a la porteria de Santi. És el que deia abans de la motivació. Era un rival rocós, incòmode i pràctic, d’aquells que tan poc agraden a l’equip planenc.

Precisament amb una pilota penjada a l’àrea es van avançar els locals. Era el minut 20 de la primera, Santi la va cridar però no va arribar a bloquejar la pilota, fet que va provocar que un davanter del St Jaume que passava per allà empenyés la bimba cap a dins la porteria aconseguint l’1-0 al marcador. El líder queia, per motivació, per ganes. Però s’aixecaria aviat.

Malgrat el resultat advers, Les Planes no va abaixar els braços i va continuar tocant i tocant (amb Isaac al comandament de les operacions i Romero aprofitant l’autopista de la banda). Els minuts anaven passant i els d’Hortelano s’anaven sentint còmodes dins el camp, hi posaven les ganes que els hi havia faltat a l’inici. Fruït d’aquest nous arguments, una passada a l’espai bonísima per Adrià va servir per habilitar-lo dins l’àrea i amb tranquilitat i sang freda va col.locar la pilota lluny de l’abast del porter. Era l’empat a un i arribava just abans dels descans. Els símptomes de millora eren tangibles i l’optimisme era un denominador comú entre els aficionats planencs (també molt numerosos i amb ganes d’animar) que hi havia al camp del Sant Jaume. El líder no es podia deixar punts a Sant Jaume per seguir a dalt.

A la segona part, l’equip d’Hortelano va imposar la superioritat tècnica i al cap d’una estona numérica (el St Jaume es va quedar amb dos homes menys). Les Planes es van llançar a la porteria local i el St Jaume no sabia què fer per contrarestar l’embastida planenca i no tenia gaires arguments ofensius. Semblava que el gol no tardaria a arribar però es va fer esperar una estona. Potser per allargar els minuts de patiment inecessari als aficionats. El partit va anar consumint-se i el domini de Les Planes es va materialitzar amb el segon gol, un cop de cap impecable d’Edu Hidalgo (sort que estava tocat!) aprofitant una gran centrada. El líder ja vencia tot i que havia hagut de suar, treballar i posar-hi moltes moltes ganes. És el que toca fer ara fins a final de temporada. A cada camp s’ha d’anar al 100%. No hi pot haver relaxació ni prepotència. De moment, il.lusions intactes, l’ascens és a l’abast, cal seguir treballant!

EQUIP D’ESPORT DE RÀDIO LES PLANES (Oriol Boix)