7 d’octubre del 2007

LES PLANES 1- LES PRESES 5

S’esperava un gran partit al camp de les Planes, sobretot disputat i igualat, entre dos conjunts que lluitaven pel liderat. A la pràctica, però, això no va ser així. Les Planes va defallir contra un Les Preses molt descarat, que va mostrar tot el seu potencial.

La primera part va tenir diferents etapes. En una inicial, joc dels despropòsits, moltes imprecisions i poques arribades a porteria en cap dels dos equips. Les Planes era l’ombra de l’equip que la setmana passada va meravellar a la Canya. A partir del primer quart d’hora, l’equip local va començar a donar senyals de vida. Amb més ganes que futbol va arribar el primer gol de Les Planes. Centrada a banda canviada de Romero i rematada de cap a plaer de Morales. Les coses pintaven bé tot i el joc gris, apàtic i previsible. Les Preses ho intentava una mica més aprofitant badades defensives i amb pilotes llargues. I va ser així com va capgirar la truita. Els joves davanters visitants van remuntar el resultat amb un allau de jugades ofensives. Contrataacs i un cop de cap sense marcatge, van permetre a les Preses anar al descans amb un 1-3 que feia mal a les Planes. El marcador era abultat, però les Planes tampoc havia fet més mérits per merèixer més.

A la segona part, les Planes va fer el que havia de fer, intentar escurçar distàncies i anar a per el partit. La sort no va acompanyar als homes de Carles Hortelano, ja que van enviar dos pilotes al pal, un xut de falta d’Alves i una jugada de Grabi. Les Preses estava comòde amb el resultat. En aquesta segona part, el joc es va embrutir i les entrades dures van sovintejar. Isaac Garcia, el cervell de les Planes, va ser expulsat després de dues targetes grogues per protestar. Era el signe més clar de la impotencia. A més, les Preses va marcar dos gols (de Capdevila) més a l’inici de la represa que van colpejar durament a la moral de les Planes. L’equip es va desinflar. És una d’aquelles golejades que fan mal, a més, de la manera que es produeixen. Una de les claus va ser que la defensa va mostrar moltes llacunes defensives, poc habituals en els anteriors partits. Hem de confiar que això ha estat una relliscada, un simple accident. S’ha de tornar a recuperar l’esperit de la Canya. El suport de l’afició i de la ràdio, no hi faltarà.